Welkom op de website van de NVPB!

De NVPB is de branchevereniging van en voor Plaagdiermanagement Bedrijven in Nederland. De NVPB behartigt de belangen van 51 bedrijven die, wat betreft uitvoerende werkzaamheden, gezamenlijk zo'n 90% van de Nederlandse markt vertegenwoordigen. De vereniging streeft naar een verhoging van de kwaliteit en verdere professionalisering van de gehele branche. Om hieraan bij te dragen is het Keurmerk Plaagdiermanagement ontwikkeld.

Op deze website vindt u informatie over de vereniging, haar leden en algemeen nieuws over de branche.

Klik hier voor een overzicht van de bedrijven die zich hebben gecertificeerd voor het Keurmerk Plaagdiermanagement Bedrijven.NVPB nieuws

Abonneer
Archief

29-08-2014 -

Onderzoekers en NVPB delen visie op plaagdierbeheersing

De NVPB is van mening dat in Nederland structureel onderzoek moet worden verricht naar resistentie van knaagdieren tegen biociden. De NVPB ziet het als een verantwoordelijkheid van de branche om hieraan een bijdrage te leveren in de vorm van het meewerken van leden aan dergelijk onderzoek. Het is de verantwoordelijkheid van overheidspartijen om dergelijk onderzoek te initiĆ«ren en mogelijk te maken. Tijdens een overleg met onderzoekers van de WUR is hier onder meer over gesproken.

27-08-2014 -

Voortgang ERM erkenning voor bestrijding van insecten en zwam in monumenten

Vorig jaar heeft de NVPB twee symposia over ‘Het nieuwe bestrijden’ mede georganiseerd. Naar aanleiding daarvan is de NVPB gaan onderzoeken hoe de nieuwe NVPB Praktijkrichtlijn voor de bestrijding houtaantastende insecten en zwam in monumenten breder onder de aandacht kan worden gebracht. Daarbij is ook de combinatie gezocht naar het verder vergroten  van de aandacht voor het Keurmerk Plaagdier Management Bedrijven. In deze nieuwsbrief worden de laatste ontwikkelingen toegelicht.

22-07-2014 -

Pest Control News uitgave juni: NVPB goed van start in 2014

De brancheorganisatie NVPB heeft een aantal buitengewoon constructieve maanden achter de rug. De leden van de vereniging hebben zich tijdens de Algemene Ledenvergadering unaniem geschaard achter het gevoerde beleid en de toekomstplannen van de NVPB. Daarnaast is op beleidsmatig gebied veel energie gestoken in het behoud van het buitengebruik van rodenticiden voor de branche.

Bron: Pest Control News uitgave juni 2014.


In het nieuws

Bron: website Omroep Flevoland d.d. 24 juni 2014
Bron: website Natuurkalender.nl d.d. 22 juni 2014
Bron: Natuurbericht.nl en uitgegeven door het Kenniscentrum Eikenprocessierups d.d. 7 juni 2014
Bron: website Natuurbericht.nl d.d. 26 mei 2014 en uitgeven door het Kenniscentrum Eikenprocessierups

Agenda NVPB vergaderingen & Lezingen & Vakbeurzen      

10 september 2014   NVPB Bestuursvergadering
    NVPB Technische Commissie vergadering
11 september 2014   Symposium kennisnetwerkbijeenkomst Biociden
23 september 2014   CEPA executive committee meeting
24 september 2014   Benelux Pest
    Voorthuizen
18 november 2014   CEPA executive committee meeting
10 december 2014   NVPB Bestuursvergadering
    NVPB Technische Commissie vergadering