Welkom op de website van de NVPB!

De NVPB is de branchevereniging van en voor Plaagdiermanagement Bedrijven in Nederland. De NVPB behartigt de belangen van 51 bedrijven die, wat betreft uitvoerende werkzaamheden, gezamenlijk zo'n 90% van de Nederlandse markt vertegenwoordigen. De vereniging streeft naar een verhoging van de kwaliteit en verdere professionalisering van de gehele branche. Om hieraan bij te dragen is het Keurmerk Plaagdiermanagement ontwikkeld.

Op deze website vindt u informatie over de vereniging, haar leden en algemeen nieuws over de branche.

Klik hier voor een overzicht van de bedrijven die zich hebben gecertificeerd voor het Keurmerk Plaagdiermanagement Bedrijven.NVPB nieuws

Abonneer
Archief

27-07-2015 -

Themabijeenkomst Plaagdiermanagement

Donderdag 15 oktober 2015 organiseren de Koninklijke Vereniging voor Afval– en Reinigingsmanagement (NVRD), en de Nederlandse Vereniging voor Plaagdiermanagement Bedrijven (NVPB) gezamenlijk een bijeenkomst over plaagdiermanagement.

16-07-2015 -

URL bestrijding insecten en zwammen in monumenten ligt ter inzage voor inspraak

Eigenaren van monumenten krijgen regelmatig te maken met houtaantasting door insecten en zwammen. Op welke wijzen kunnen zij dit laten bestrijden zonder de cultureel-historische waarde van het pand op het spel te zetten? Stichting KPMB heeft in samenwerking met Stichting ERM en met leden van de Houtcommissie van de NVPB in antwoord hierop een norm ontwikkeld: de Uitvoeringsrichtlijn Bestrijding houtaantasting door insecten en zwammen in historische gebouwen (URL). Deze uitvoeringsrichtlijn is vrijgegeven van openbare inspraak tot 4 september 2015.
 

14-07-2015 -

Overheidsvoornemens preventie en bestrijding exotische muggen

In Nederland kunnen exotische muggensoorten voorkomen. Deze muggensoorten kunnen grote risico’s voor mensen met zich meebrengen. Minister Schippers (VWS) heeft in brief aan de Tweede Kamer aangekondigd dat het beleid in wetgeving zal worden verankerd. Het komen tot een centrale aanpak van de overlast staat daarbij centraal.


In het nieuws

Bron: website AD.nl d.d. 14 juli 2015
Bron: website Nieuweoogst.nu (en via ANP) d.d. 10 juli 2015
Bron: website Natuurbericht.nl (en uitgegeven door Tekenradar.nl) d.d. 9 juli 2015
Bron: website Vroege Vogels.vara.nl (via ANP) d.d. 8 juli 2015

Agenda NVPB vergaderingen & Lezingen & Vakbeurzen      


 
10 september 2015 NVPB Bestuursvergadering
  Gouda
10 september 2015 NVPB Technische Commissie
  Gouda
15 september 2015 CEPA Board meeting
15 oktober 2015 Themabijeenkomst NVPB/NVRD
20 oktober 2015 Pestworld 2015


  Platform Biociden